Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@06:09:47 GMT

موزه‌ها ۱۳ به در هم می‌توانند باز باشند

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۳۹۹۵۸

موزه‌ها ۱۳ به در هم می‌توانند باز باشند

به گزارش خبرنگار مهر، به تازگی بخشنامه اداره کل موزه‌های تهران به اداره‌های کل میراث فرهنگی در استان‌ها ارسال شده و در آن اعلام کرده اند که بر اساس بخشنامه نوروز ۱۴۰۱، نرخ ورودی موزه‌ها و اماکن فرهنگی‌تاریخی تحت پوشش در ایام نوروز تغییر نخواهد داشت. همچنین تمامی موزه‌ها و اماکن فرهنگی‌تاریخی تحت پوشش، روز ۱۳ فروردین‌ماه باز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعطیل بودن موزه‌ها در روز طبیعت هر سال انجام می‌شد چون طبق رسم هر سال مردم در این روز به مناطق خوش آب و هوا و سرسبز می‌روند حتی پارک‌ها به همین دلیل هر سال موزه‌ها به خصوص موزه‌هایی که دارای فضای سبز هستند، تعطیل می‌شدند مانند کاخ‌های تهران. در این میان روز طبیعت جزو روزهای تعطیل رسمی موزه‌ها نیست. اما به دلیل جلوگیری از تخریب فضای سبز این مجموعه‌ها، موزه‌ها تعطیل می‌شدند. علت دیگر این بود که در ایام نوروز میزان بازدید از آنها نسبت به هر روز دیگری زیاد است و موزه‌ها و اشیای آنها نیاز به استراحت دارند. حتی کارکنان موزه‌ها که لازم است پس از دو هفته بازدید، فراغتی داشته باشند.

چند سال پیش مدیر کاخ سعدآباد تصمیم گرفت این کاخ موزه را در روز طبیعت باز کند. اما به سختی توانستند مردم را از فضای سبز بیرون آورده و کاخ را در پایان روز تعطیل کنند. این تجربه‌ای بود برای اینکه در میان تعطیلات رسمی موزه‌ها، روز طبیعت نیز گنجانده شود. اما حالا دوباره قرار است این در این روز شاهد حضور مردم در این کاخ‌ها باشیم. هر چند که مدیرکل موزه‌های کشور در قسمت‌هایی از بخشنامه اعلام کرده که با نظر و تأیید مدیران موزه‌ها، اما در این باره صراحتاً هیچ چیزی مشخص نشده که کدام موزه‌ها مشکلی برای بازگشایی ندارند. به خصوص درباره کاخ موزه‌های کشور که مهمترین آنها در تهران قرار دارد و مدیرانش به تازگی منسوب شده و از تجربه باز بودن موزه‌ها در سالهای گذشته آن هم در روز طبیعت بی خبر هستند.

دی ماه بود که علی دارابی معاون میراث فرهنگی کشور در مراسم تودیع و معارفه مدیر کاخ نیاوران گفت که موزه‌ها باید به روی مردم باز باشد و در این راه کاخ نیاوران پیشگام است، شاید همین جمله سرپرست جوان اداره کل موزه‌ها را بر آن داشته تا در روز طبیعت نیز این موزه‌ها به روی مردم باز شوند.

پیش از این تعداد روزهای تعطیلی رسمی ۱۵ روز بود که به تدریج این تعطیلات را به شش روز رسید این شش روز که شامل ۲۱ رمضان شهادت امام علی (ع) و شب احیا، ۲۸ صفر وفات پیامبر (ص)، تاسوعا و عاشورای حسینی، ۲۵ شوال شهادت امام جعفر صادق، ۱۴ خرداد است در نتیجه مصوبه هیئت دولت است. به عبارتی موزه‌ها و اماکن تاریخی کشور تنها شش روز در کل سال تعطیل هستند.

کد خبر 5431625 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: موزه سیزده به در کاخ نیاوران شهرداری تهران آموزش و پرورش ترافیک وزارت آموزش و پرورش شورای شهر تهران میراث فرهنگی موتور سیکلت قوه قضاییه گردشگری پلیس راهور کمیته امداد امام خمینی غلامحسین محسنی اژه ای سانحه تصادف ذبیح الله خداییان روز طبیعت موزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۹۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی

در این فصل از سال انواع گیاهان کوهی با خاصیت‌های غذایی و دارویی از دامن طبیعت برداشت و برای تهیه انواع غذا‌های سنتی استفاده می‌شود.

هر سال از اردیبهشت بازارچه‌ای برای عرضه گیاهان کوهی در مراغه راه اندازی و ده‌ها گونه توسط روستاییان حاشیه مراتع از دامن طبیعت چیده و عرضه می‌شود.

علاقه مردم مراغه و شهر‌های منطقه به تهیه غذا‌های محلی و سنتی از جمله آش، آبگوشت، بورانی با این گیاهان رونق این بازار را دو چندان کرده است.

در این بازار بیشتر از ۱۵ نوع انواع تره کوهی از جمله قارترسی، کنگر، ریواس، قازی یاغی، سورولو، گل آقا و بزگوش به فروش می‌رسد.

البته برداشت و فروش بی رویه و غیر اصولی این گیاهان سالهاست دوستداران طبیعت و محیط زیست را نگران کرده است.

برداشت بیش از ظرفیت با گذشت زمان موجب کاهش سطح رویش و جمعیت این گونه ها‌ی باارزش گیاهی در مراتع و طبیعت سهند شده است.

در بیشر موارد بهره برداران به علت بی توجهی به اهمیت این گیاهان آنها را از ریشه برداشت می‌کنند و با پیاز از خاک بیرون می‌آورند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه گفت: برداشت بی رویه و غیر اصولی این گیاهان در طول سال‌های گذشته موجب به خطر افتادن تنوع گیاهی مراتع سهند شده است.

زارع افزود: میزان بالای برداشت این گیاهان موجب وارد آوردن آسیب‌های جبران ناپذیر به ذخایر ژنتیکی سهند شده است. با مدیریت در بهره برداری می‌توان فرصتی فراهم کرد تا این گونه‌های باارزش برای نسل‌های آینده نیز حفظ شود.

در مراتع سهند بیش از یک هزار گونه گیاهی شناسایی شده که از این گیاهان ۵۰ گونه آن خوراکی است و خاصیت غذایی و دارویی دارد.

کوه سهند با ۱۲۹ هزار هکتار مرتع در شمال شرقی شهرستان مراغه در آذربایجان شرقی واقع شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • آیت الله جوادی آملی: حرف هر واعظی در مردم اثر نمی‌کند، وگرنه روضه خوانی‌ها و وعظ کم نیست
  • بازدید رایگان از موزه ها برای معلم ها و استادان دانشگاه
  • کلاس تمام دانشگاه امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد
  • کلاس‌های پیام نور امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • کارخانجات و واحد‌های تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل شناسایی شود
  • واحدهای تولیدی راکد و نیمه‌تعطیل کردستان شناسایی شود
  • رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی
  • لذت یک روز تعطیل در دل طبیعت زیبا
  • موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم